No San Xoán…correrás

A vintenove do San Xoán, foi coma sempre, unha carreira marcada polos ritos atléticos e festivos. Os retos e intencións de centos de atletas  deron comezo no lusco das nove e cuarto e camiño do fusco chegaron ao Berbés. Non se sabe se acompañados de feitizos e misterios, que prenden o lume da noite, ou tamén das herbas miragreiras que manteñenen as supersticións vivas. O asfalto das rúas viguesas acolleu unha edición máis deste tradicional evento nuns oito kms que finalizaban con vale de sardiña, tamén rosquilla e bebida para compensar o esforzo.

A presenza do Comesaña foi notada e notoria.
A representación masculina deixou unha listaxe na clasificación de vinteun atletas. A carreira foi gañada por Pedro Nimo del Oro (Bikila). cun tempo de 23’54» seguido de José Antonio Ramallo Reboredo (SGP), con 24’05» e Álvaro Prieto Fervenza (EAM Fuerteventura), completou o podio cun crono de 24’20».
O primiero comesañense foi Pablo Carrera Blanco,(25’43») 13º da xeral e 8º da sua categoría. Seguidamente entraron en catro segundos catro dos nosos, do posto 15º ao 18º. Proclamouse Enrique Martínez, (26’09») gañador da súa categoría, xuvenil do 95 él.
A vencedora na carreira feminina foi María Jesús Gestido (EAM Fuerteventura) que volve facernos os podios imposibles de triple comesañense, o seu tempo foi de 28’03». Noraboa pois, e que moitos máis podios lle acollan. E o misterio da noite chamouse Estefanía Domínguez; apareceu nalgures correu moito e chegou segunda á meta, pero o seu nome non foi pronunciado a efectos oficiais, foi muller sen dorsal, sen formalizada participación. Feito que situou a Patricia en segunda posición e a Sole en terceira, cuns tempos de 28’13» e 29’08» respectivamente. Cuarta entrou Merchi proclamándose vencedora da súa categoría CF1, ao igual que Sole en DF. Correspondeulles o segundo e terceiro posto na categoría AF a Lorena e Elena. Mila e Olga situaríanse de 4 e 5 en DF. e Montse Carreira foi sexta en CF.

Faise recopilación dos resultados dos atletas masculinos do Comesaña atandendo a :Posto Xeral, Posto de Categoría e Tempo invertido
13º- Pablo Carrera Blanco- BM8- 25’43»

15º- Enrique Martínez Martínez- AM1- 26’09»
16º- Miguel Marzóa Ruíz– BM9- 26’13»
17º- Alejandro Álvarez Costas– BM10- 26’13»
18º- Miguel Ángel Costas Iglesias– BM11- 26’17»
21º- César Costas Álvarez– CM4- 26’24»
36º- Samuel Rodríguez Gómez– BM16- 27’14»
41º- Manuel Ayuso Vilaboa– BM17- 27’26»
69º- Cándido Acuña Fernández– CM-32- 28’36»
92º- Yago Lago Álvarez– BM33- 29’31»
111º-Serafín Costas Iglesias– BM39- 30’39»
124º-José Manuel Martín Tallón– CM56- 30’27»
133º-José Manuel Lorenzo Fernández– CM- 63- 30’45»
196º-Manuel Pérez González– DM27- 32’13»
197º-Marcos Castro Rodríguez– CM93- 32’14»
214º-Alberto Correa Gallego– BM71- 32’43»
225º-Antón Amoedo Giménez– CM109- 33’02»
266º-Ramón Vilanova Souto– DM42- 34’03″(*)
271º-Alberto Ayuso Vilaboa– AM6- 34’10″(*)
272º-Juan Fernández Comesaña– AM7-34’10″(*)
362º-Diego Alonso Otero-BM114- 36’48″(*)

E as Mulleres así se clasificaron:

55º-2ªF- Patricia Méndes Pereira– BF2- 28’13»
81º-3ªF- María Soledad Castro Soliño– DF1-  29’07»
96º-4ªF- María de las Mercedes Gómez Alonso– CF1- 29’38»
269º-13ªF-Montserrat Carreira Costas-CF6- 34’06″(*)
275º-14ªF-Lorena Fernández Carreira– AF2- 34’17″(*)
430º-42F-Elena Guerra Dablanca– AF3- 39’44″(*)
467º-53ªF-Milagros Gómez Cagide – DF4- 42’53″(*)
469º-54ªF-Olga Romero Domínguez– DF5- 43’00″(*)

(*) Figuran os postos reaís da carreira, pois o que figura no posto 228º dos reultados oficiáis debe ser descalificado, non completou a carreira.

Destacamos desta crónica en clave Comesaña a numerosa participación, desenfadada ou enfadada, mellor ou peor cumprida.