Cross en primavera

Hoxe chove, onte tamén. Situouse a chuvia na semana, constante e intensa. Atrás quedou o sol, diríase que impreso nunha mañá do último domingo de abril.  Espertou e brillou para acompañar unha matutina xornada de Cross e logo iniciou o seu letargo.
En San Miguel de Oia, no camiño da Verdella, por segundo ano consecutivo neste novo circuíto, transcorreu o Trofeo San Miguel. Cross de primavera para atletas de monte, terra e herba.

O percorrido definiuse en reviravoltas, curvas de desaceleración e rectas de recuperación, algúns pasos estreitos que quizáis dificultaron o ritmo de carreira no seu inicio. O final resultaron gañadores deste «Trofeo San Miguel de Campo a Través» por parte masculina o atleta marroquí independente Akka Essaadaoui, mentras en mulleres gañaba a comesañense de Mos Soledad Castro.

O Comesaña S. C. completou unha considerable presenza, distribuída nas distintas categorías. Con podio e sen el, os nomes aí estiveron participando cun nome de Clube.
Faise recolleita deles coa honra posta nesas categorías pequenas que poden facer grande o futuro.

– Silvia Alonso Prado

Celebrouse en carreira mixta conxuntamente as categorías xuvenil e xúnior, en masculino, o xuvenil Enrique Martínez Martínez foi terceiro e cuarto de carreira, Alejandro Álvarez Costas dominou categoría e posto xeral, proclamándose vencedor indiscutible.
Elena Guerra Dablanca protagonizou a categoría Xuvenil Feminina, primeira foi.

Ás 11:20h. deu comezo a carreira tamén mixta, absoluta, acollendo ás restantes categorías masculinas e femininas. O Comesaña coa súa participación contribuíu a completar podio.
En clasificación absoluta masculina, Antón Amoedo Giménez foi 3º e 1º da súa categoría (B), invertindo un tempo de 27′:09»
Samuel Rodríguez Gómez situouse 4º e segundo da categoría A, con 27′:50»
César Costas Álvarez chegou 8º, 4º B, cun crono de 28′:30». Doce foi Javier López Domínguez, 29′:08», sendo 5ºB. Nunha ducia máis, 24º, entrou Cándido Acuña Fernández, 29′:54» e 12ºB, unha ducia menos. José Manuel Lorenzo Fenández clasificouse en ouro de número, 50º, e 21ºB, con 32′:59».
Absolutamente no podio feminino predominou o Comesaña: Soledad Castro Soliño foi a muller primeira   e 1ª tamén de categoría (C),  o tempo marcou 30′:04» e posto xeral 26º. María de las Mercedes Gómez entrou segunda, sendo primeira en categoría B e posto xeral 33º.

Excelente Comesaña nesta inesperada xornada de Cross ofrecida polo S.A.Dep. San Miguel de Oia, agardamos máis edicións co cumprimento das expectativas marcadas e que con éxito queden celebradas.
Cunha tregua de chuvia péchase a crónica.

As fotos foron feitas por Cristóbal Estéban Ferradás Veiga, por orden se miran: 1ª-Akka, 2ª-Sole e José Ant.Vázquez, 3ª-Brais Villar, Adrián Lago e Amed Anadi, 4ª-Laura Soto (difuminada)e Lorena Fernández.