Crónica non anunciada.

No calendario do tempo, foi domingo iniciático de primavera, no calendario atlético foi a celebración dos IV 10 Kms Cidade Universitaria, e domingo iniciático para o Circuíto Cidade de Vigo de Carreiras Populares.
Situémonos pois, en primavera e na Praza Miralles, entre edificios da Universidade e centos de non atletas e atletas inquedos, dispostos a percorrer un circuíto de 3 voltas por un anaco de asfalto, agardando un disparo que os arrinque da liña de saída. Pero antes ,un silencio nun minuto entre disparos que honra a Julián Bernal.
Co seu recordo deu comezo a encomenda dos corredores, mentres prosegue o labor da organización mentres moita resignada xente aplaude e anima.

Escríbese da carreira feminina porque nada resultou como a lóxica premeditaba e auguraba.
Claro que todo se iniciou coa normalidade normal; Marta,aí adiante seguida de Yolanda, María Jesús e Sole. Cítanse estes postos porque entre eles vai a baralla de números final. Van oscilando os postos 2º e 3º;os prognósticos empezan a romper a partir do kilómetro 3; Marta redúcese , Gestido sitúase primeira; Yolanda vaise atenuando, e Sole vai pasando, incredulamente queda perseguindo a Gestido. No kilómetro 8 as pernas de ambas andan parellas, mais as forzas empurraron a Sole, e a normalidade normal quedou anulada na liña de meta, e os vaticinios primeiros non resultaron sentencia final. Mal resultado para Marta e Yoli, boa colleita para Sole, e o Club segue gañando

Finalmente a clasificación das 4 primeiras noméase do xeito seguinte :

1-María Soledad Castro Soliño , (Comesaña Sporting Club,) 36’44»
2-María Jesús Gestido Rodríguez (Playas de Jandía), 36’56 »
3-Marta Fernández Otero (Comesaña Sporting Club), 38’26»
4-María Yolanda Guitiérrez Robles (Comesaña Sporting Club), 38’40»
5-Esther Pedrosa Carrete (Club Dptv. Universidade Sant. C.), 39’15»
6-Iria Fernández Fontenla (Ourense Atl. Academia Postal), 40’38»
Montserrat Carreira Costas foi 17 absoluta e 5 Veterana A; (45’59»); Olga Romero chegou 34 sendo segunda na categoría VFB (54’39») e Milagros Gómez Cagide acabou a súa carreira no posto 43 e 17 na categoría VFA ( 1:00’46»).
A historia en masculino conta unha carreira dominada por Hassan Lekhili,(Ourense Atl. Academia Postal) cruzando a meta en 31′:03», a 11´´ entrou Robertas Geralavicius ( USC) e con catro segundos máis foi terceiro Juan Pablo Fernández Rodrígues (S. Gimnástica de Pontevedra), de cuarto entrou Rubén Castro Portela (Ourense Atl. Academia Postal) 31’21», quinto Akka Essaadaqui (Interrunning Team) 31’47» y 6º Daniel Bargiela Araujo (Ourense Atl. Academia Postal) 31’47».