Monthly Archives: julio 2012

Xoves para unha quinta xornada

A 5ª xornada da Serie Municipal, celebrouse un xoves en sesión de tarde-noite.
Nela a presenza do Comesaña foi notoria e con nota. Individualmente a maioría dos participantes melloraron a súa marca na distancia na que competiron, e a nivel de carreiras obtivéronse primeiros postos no 600 m. feminino e masculino,Ángela e Adrián,  e no 800 m. feminino, Carmela. Os segundos postos corresponderon tamén aos 600 tanto masculino como feminino, Vicente e Lorena.  Patricia nos 3000 m. veuse superada por Mª Jesús Gestido, e José Manuel cruzaría a meta segundo no 800 m. da final A. Non houbo terceiros postos, polo que nos detemos nos cuartos para mencionar a Paula nos 200 m,  Elena en 3000 m e Cándido nos 800 da final A. Os homes do 3000 foron catro chegando en pares «acompañados». No primeiro par 7º quedou Alejandro e 8º Enrique, ambos con marca persoal; no segundo par Cándido foi 11º e César entrou 12º.
A nivel xornada diríase que houbo descompensación numérica, nunhas bastante, noutras moi pouca participación. E en clave Comesaña dise que a constancia e o afán son óptimos compoñentes para reais resultados. Parabéns por ter cruzado unha meta máis.

Recóllense resultados de carreira, posto e tempo.

Elena Guerra Dablanca    -4ª   -13′:08».69

* A foto non se corresponde coa competición comentada.

En Vilagarcía, un cinco mil.

Nunha mañá de estío, con sabor a sol, praia, area, e sombra dominical, Vilagarcía foi punto de referencia de carreira e campionato. O 15 de Xullo aí se celebraba a I Edición Carreira Popular Deputación de Pontevedra e o II Campionato Galego de 5 km en ruta.
Con cumprida austeridade  desenvolveuse a xornada. Ás once e media un chisco pasadas, deuse a saída conxunta: categorías establecidas masculinas e femininas.Nun percorrido de dúas voltas de 2500 m. habería que completar os 5000. Un circuíto de ida e volta, sen obstáculos, costas ou outros impedimentos que entorpecesen a velocidade. Cadaquén ao seu ritmo e cos obxectivos mellor ou menos mellor acadados, foi chegando á meta e sen máis, despois do cansancio, cadaquén organizou o seu correcto descanso e recuperación, ou a espera para a entrega de trofeos e medallas.
En clave Comesaña hai moitos nomes por mencionar; a listaxe de atravesados na meta deste campionato  é ilustrativa.
O primiero comesañense foi Alejandro Álvarez Costas, entrou na xeral de 14 invertindo 16′:25», que lle garantiu un segundo posto na súa categoría JM. A primeira comesañense do campionato foi María Yolanda Gutiérrez Robles, que cos seus 17′:33» subiu ao podio como segunda clasificada
Recóllense participantes tampos e postos, xeral de carreira e de categoría no campionato:

14- Alejandro Álvarez Costas– 2º JM2-   16′:25»
24- Enrique Martínez Martínez– 2º XM2-16′:41»
26- César Costas Álvarez– 4ºM35-  16′:51»
44- J. Andrés Fervenza Fragueiro– 9º M40- 17′:16»
50- Antón Amoedo Giménez-10ºM40-  17′:32»
63- Cándido Acuña Fernández– 13º M40-  17′:54»
84- Manuel Ayuso Vilaboa -SM    -18′:37»
97- José Manuel Lorenzo Fernández– 18ºM40-  19′:12»
115- Manuel Pérez González 8º M50-  20′:18»

Maioría en  M40 para homes; unha case medalla en M35; unha prata para Enrique en XM e Alejandro en JM; Unha mala pero superable carreira de Manuel SM  tamén Manuel en M50 acadou un 8 de posto.

2-María Yolanda Gutiérrez Robles– SF-  17′:33»
3- Carmela Cardama Báez– 1ªXF- 18′:17»
4- M. Soledad Castro Soliño-1ª F45-  18′:34»
5- María de las Mercedes Gómez Alonso-1ºF40-  18′:48»
12-Victoria Fernández García– SF-  20′:31»
26-Elena Guerra Dablanca-3ª XF- 24′:52»

O podio foi cómplice das mulleres, unha considerable representación foi protagonista del.
Impediu de novo María Jesús Gestido ( EAMJ- Fuerteventura,), 1ª con 17′:16»,un pleno de Comesaña absoluto. Conformámonos pois, co 2 e 3º posto, e ata o 5º dominamos.
Como xa foi citada, Yoli acadaría a prata absoluta, quedando o bronce para Carmela, que continúa coa súa colleita de campionatos, e progresando. Na categoría W40 foi o ouro para Merchi e así tamén pasou con Sole en W45, Elena recolleu o seu merecido bronce en categoría xuvenil. e Victoria quedou de doce muller.
O campión galego masculino foi Francisco Javier Gómez Noya (SGP), 2º clasificouse Iván Docampo González tamén da SGP con 15′:20» e repetimos club SGP ao citar o bronce porque foi para Rafael Fuentes Lubiáns, 15′:40». Pleno podio para a SGP.
Na carreira popular proclamouse vencedor Crisanto Grajales Valencia cun tempo de 14′:16», segundo foi o xa citado Francisco Javier Gómez Noya e o terceiro posto quedou para Irving Adrián Pérez Pineda con 15′:16».

Na carreira feminina sería primeira Bárbara Riveros con 16′:37, segunda quedaría Ricarda Lisk, 17′:08» e terceira a campiona galega Mª Jesús Gestido.

Así se consolidou un segundo campionato na distancia.  Así, puido ser Vilagarcía na súa primeira edición popular de cinco mil en ruta.
Dende alí pronunciamos, dende aquí seguimos pronunciando, pensando un nome, JOAQUÍN, para que en El permanezan o ánimo e forzas precisas que contribúan a unha boa e rápida recuperación. O percorrido que Te agarda  vai cheo de voces  que te empurren cara a túa meta. Esta páxina agárdaTe.

A primeira foto de Suso Carril.
A segunda foto de Beatriz Viteri correspondese ó podium femenino do Campionato.

O 33º Gran Premio en clave Comesaña.

Este sábado 14 de Xullo as pistas de Balaídos acolleron o 33º Gran Premio Cidade de Vigo de Atletismo en Pista. Despois das dúbidas e oscilacións entre a celebración e non celebración o Gran Premio foi unha realidade mellor ou peor, pero alomenos supón a continuación dunha competición de referencia dentro do calendario do atletismo galego, esperemos que os esforzos e a vontade sigan adiante para poder facer posible unha 34 edición.
O Comesaña tivo a súa representación, destacable nos 1000m. tanto masculinos como femininos. Unha e maila outra proba foron gañadas por atletas comesañenses.
Adrián Lago Tizón con 2′:39»,75 proclamouse vencedor da proba masculina, Vicente Suárez Amoeiro  foi 5º  cun crono de 3′:00».87 quedando 8º Alexandre Lago Tizón con 4′:01».22
No mil feminino levamos maioría representativa ´´Angela González Fernández foi primeira con 3′:00».41; terceira sería Lorena Fernández Carreira 3′: 27».98; María Pérez Boente clasificouse 5ª cun tempo de 3′:32.11 e Irene Guerra Dablanca cos seus 3′:54».33 quedou sexta.
En máis curto .Mónica Rodríguez Álvarez foi a primiera en chegar á meta na final A dos 400m.l. cun tempo de 1′:05.85.
Noraboa a estes atletas pola súa participación e que a presenza prosiga en posteriores edicións.

Carmela 2ª en Aranjuez, Cto. España Juvenil

Hoy a las 20’50 en Aranjuez compitió nuestra atleta juvenil Carmela

Cardama Báez en los 3.000 m. del Cto. de España de su categoría quedando segunda en un tiempo de 10’23″36, la vencedora Dunia Mahassin Ennasri invirtió 10’22″18, completando el podio la catalana Amina María Álvarez Barkane en 10’44″23.

Enhorabuena a Carmela que mejora sus puestos en Ctos. España de su categoría, tanto en Campo a Través como en Pista Cubierta había sido 3ª… bien cierto es que la marca de P.C. fue de 10’13″24, que es su mejor de la distancia, la conseguida hoy es su mejor al Aire Libre.

En este 3.000 m. también participó la atleta del Val Miñor Sandra Rodríguez Freiría, quien terminó de 7ª en 12’07″76.

La foto de J.J. Vico se corresponde al momento de la salida en los 3.000 m. del Cto. de España de Pista Cubierta en Oviedo el pasado año siendo cadete.

Cuatro en Águilas, (Cto. España Veteranas)

Chus primero corrió los 80 m. vallas, pero no funcionó la foto finish y
se quedó sin tiempo, se ofrecieron a que la repitiera pero como bien

sabemos los que conocemos a María Jesús Sanguos, ella lo da todo en competición y se vacia…. ¡¡Como para repetir estaba ella!! En el 300 m. vallas hizo una carrera genial 53″34, con un veterano M65, Juan Colmenarejo, (1’01″25) quién le dijo: «que bien que me hiciste de liebre, si te hubiera podido coger…..»
Ana Mª Bugallo corrió los 400 m. (7ª 1’26″11) no haciéndolo en los 200 m. porque pusieron semifinal el viernes y no llegaron a tiempo.
Flora Josefa Guzmán Flor rompió fibras dos dias antes de la competición y ya en el calentamiento se dió cuenta que no podía salir.
Ana Mª Santos con un espolón en el calcáneo pero con muchas ganas de probar si tenía dolor salió en el 100 (17″64) y llegó que ya fué bastante.

Encomiable la ilusión y el esfuerzo de estas veteranas desplazándose una vez más hasta Águilas en Murcia, esperemos que las incidencias negativas acaecidas en este Cto. no se le vuelvan a dar jamás, merecen más suerte.

En foto de Ana Mª Santos vemos a Chus en el podium de 300 vallas.